E-butik Flex – plattformen för dig som kräver mer

E-butik Flex är vår kraftfulla plattform för dig som har större behov. Med den kan du få alla tänkbara funktioner som behövs för att öka din försäljning. Och inte nog med det – plattformen e-butik Flex är redan från början förberedd för att anpassas till just din unika affärsverksamhet.

I grunden finns till exempel en ÅF-modul som gör att du kan erbjuda kundunika sortiment, prislistor och rabatter för inloggade kunder. För dig med internationell handel finns färdiga moduler för en mängd olika språk med inbyggd internationell momshantering och valutor.

Dessutom kan du använda marknadens förmodligen mest kompletta och beprövade koppling till Visma Administration. Artiklar, bilder, priser, kundinfo och order överförs automatiskt från e-butik Flex till Visma Administration. Det finns också en färdig koppling till andra affärssystem.

E-butik Flex kan tillgodose krav på en mer specialiserad webbförsäljning. Plattformen är skapad för att kunna bygga in de mest oväntade lösningar – allt från specialprogrammerade sökfuntioner till att kunna prova glasögon direkt i webbshoppen. E-butik Flex erbjuder dig en webshop med extra allt!

Läs gärna mer i vår blogg.

Kunder på E-butik Flex – Kundcase

EXEMPEL 1: LADDA UPP BILD TILL DIN ROLLUP – ROLLUP-KUNGEN

Kunden vill ha: Rollup-kungen.se ville ha ett rationellt system för hantering av kundernas bilder som ska tryckas på det reklammaterial de beställer.

Vi löste det så här: Vi byggde en sida i Rollup-kungens webbshop där kunden kan ladda upp ett antal bilder som ska tryckas på rollupper, banderoller eller annat reklammaterial. Denna sida kommer kunden till direkt efter att ordern är lagd, med ordernummer och kundens namn förifyllt. Ett e-postmeddelande med bilderna, orderinformation och tryckanvisningar går direkt till tryckeriet, som därför snabbt kan effektuera ordern.

Besök Rollup-Kungen

EXEMPEL 2: VÄLJ BUTIK & DATUM FÖR AVHÄMTNING I COOP FESTBUTIKEN

Kunden ville ha: KF Göta ville ha en webbutik för försäljning av festmat som smörgåstårtor, bakelser och tårtor, med mera. Kunderna måste kunna välja datum och butik för avhämtning (regionen har ca 30 butiker.

Vi löste det så här: När festmaten lagts i kundvagnen får kunden möjlighet att välja ort, datum och butik för avhämtning. Kunden kan endast välja bland de datum som är giltiga, vilket bland annat styrs av vilka produkter som ingår i beställningen. Butiksadministratören kan dessutom själv styra vilka datum som ska vara giltiga för olika produkter, och kan på så sätt styra leveranstiderna så att de blir möjliga att hålla även i samband med större högtider. När kunden skickat ordern splittras den upp så att varje leverantör får den information de behöver. Administratören kan dessutom lägga till, ändra och ta bort butiker och leverantörer.

Besök FestbutikenEXEMPEL 3: HITTA RÄTT FRÖ FÖR RÄTT PLATS OCH ÅRSTID HOS NELSON GARDEN

Kunden vill ha: Nelson Garden ville göra det enklare att hitta rätt frö eller planta för besökare på deras webbplats.

Vi löste det så här: Vi skapade en söksida på där besökaren kan välja ett antal växtegenskaper för att se vilka frön och plantor passar deras önskemål. Genom att ange kombinationer av färg, höjd, blomnings- eller skördetid och växtläge får kunden förslag på vilka växter som passar i just deras situation. För att ytterligare underlätta för besökaren skapas automatiskt ett tydligt sådd- och skördningsschema för varje produkt.

Besök Nelson Garden

EXEMPEL 4: PROVA GLASÖGON ONLINE HOS ICSOPTICS

Kunden ville ha: ICS Optics ville att kunderna skulle kunna prova glasögonbågar direkt i deras webbutik, för att därefter omedelbart kunna beställa hem bågarna.

Vi löste det så här: Vi byggde en funktion där besökaren kan ladda upp ett fotografi av sig själv, och sedan placera valda bågar på sitt eget ansikte. Eftersom besökarnas bilder kan variera i storlek byggde vi också in möjligheten att ställa in ögonmått, så att bågarna visas i naturlig storlek på fotografiet. Så fort rätt båge provats ut kan besökaren med ett enda klick välja bågen för hemleverans.

Besök ICS Optics

EXEMPEL 5: SKAPA EGNA ETIKETTER MED WEBSHOPENS PRODUKTER – SILVERDALEN

Kunden vill ha: Etikettleverantören Silverdalen ville ge sina kunder möjlighet att direkt på webben skapa etikettutskrifter som passar samtiga etiketter i webbshoppens sortiment, oavsett format.

Vi löste det så här: Vi byggde etikettverkstaden MissLabel.eu. Det är en webbplats där besökaren kan välja etikett ur webbshoppens sortiment och därefter redigera och layouta den text som ska skrivas på etiketterna. När utseendet är klart fylls hela etikettarket och kan sparas i PDF-format för utskrift som passar exakt till etiketternas format. För att förenkla sökandet bland de tusentals etikettformaten har vi också byggt en sökfunktion som gör det enkelt att hitta rätt etiketter enbart genom att på ett ungefär ange önskad bredd och höjd på etiketten.

Gå till MissLabel.eu

EXEMPEL 6: TYDLIG MÄNGDRABATT PÅ EMBALLAGEPRODUKTER – PACK OCH PLOCK AB

Kunden ville ha: Pack och Plock AB vill att kunderna tydligt skulle se produkternas pris beroende på hur stor mängd kunden köper av produkten. Vissa produkter levereras också pallvis, men med olika antal produkter per pall.

Vi löste det så här: Vi byggde shoppen så att produkterna visas i tabellform. I tabellen visas antal produkter per förpackning och antal förpackningar per pall, samt priset per förpackning i olika stafflingsintervall. För de produkter som kan beställas pallvis visas även pris per förpackning vid beställning av en hel pall. Alla priser och övrig artikelinformation uppdateras automatiskt från företagets affärssystem (Visma Adminstration).

Besök Pack o Plock

Vill du veta mer?

Kontakta oss på 08-410 097 55 eller maila på salj@e-butik.se så hjälps vi åt att finna den bästa lösningen för dig.